Bioner ry

Bioner Logo

Fuksit

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Bionerille!

Fiilistele killan meininkiä!

Fuksi tarkoittaa ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelijaa. Jos vielä mietit, mikä Bioner on, voit lukea kiltamme esittelyn killan esittelysivulta ja killan meininkiä voi fiilistellä yllä olevasta kiltavideostamme.

Tutustu myös hervannan kampukseen tuutoreiden johdolla videosta.

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmassa voit opiskella monia mielenkiintoisia asioita. Lue lisää opinnot-sivulta. Jos haluat jo tutustua tuleviin opintoihisi, tarkempaa tietoa löydät opinto-oppaasta kandivaihe ja maisterivaihe.

Neuvoja ennen lukuvuoden aloitusta ja sen aikana

Kesän aikana

  • Vastaanota opiskelupaikka ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu
  • Hae asuntoa; opiskelija-budulle sopivan asunnon löytänee helpoiten TOAS:lta tai , ota huomioon asuntoa hakiessasi, että yksiöt ovat erittäin haluttuja, ja niihin on siten pitemmät jonot kuin soluasuntoihin. Kun opiskelija-asunto löytyy, tee muuttoilmoitus Postille, jotta laskusi löytävät sinut
  • Tilaa opiskelijakortti. Kortilla saat kulkuoikeuksia yliopistolle, opiskelija-alennuksia, sekä ladattua rahaa lounaita varten, joten elämästäsi tulee huomattavasti helpompaa, kun kortti saadaan noudettua jo ensimmäisinä päivinä.
  • Tilaa tai nouda bussikortti. Bussi- ja ratikkaliikenne on Tampereella erittäin toimivaa ja se on jopa helpompi tapa liikkua kuin esimerkiksi omalla autolla ajaminen.
  • Voit tutustua tuutoreihisi lukemalla fuksireseptorin 2023!
  • Lisää kannattaa lukea Tampereen yliopiston nettisivuilta uuden opiskelijan materiaalit, sekä vilkaista myös ylioppilaskunta TREY:n fuksiopasta.
  • Mikäli herää mitään kysyttävää, vuoden 2023 fuksivastaavat ([email protected]) sekä tuutorit auttavat mielellään.
  • Someudu:
  • Paikalle löytämisessä sinua auttaa Hervannan kampuksen oma kartta ulkoapäin saapuville.

Lukukauden aikana

Käymme orientaatioviikoilla yhdessä kurssi-ilmoittautumiset ynnä muut tärkeät asiat, joten vastuullesi jää seurata yliopiston tarjoamaa sähköpostia, jonka kaikki saavat käyttönsä lukuvuoden alussa orientaatioviikoilla. Sähköpostiin tulee tärkeää infoa niin fuksivastaavilta kuin kurssien vetäjiltäkin, joten on äärimmäisen tärkeää pysyä linjoilla heti alusta alkaen.

Ennen yliopistoa et ole välttämättä joutunut lukemaan sähköpostiasi kovinkaan usein, mutta yliopistossa sitä tulee lukea päivittäin. Kuulosta alkuun työläältä, mutta tällä tavalla pysyt huomattavasti paremmin kärryillä ympärilläsi tapahtuvista asioista, ja valmistaudut paremmin akateemiseen elämään.

Lukuvuoden aikana myös polkaistaan käyntiin myös haalariprojekti, jonka avulla saat kiltamme samppanjankultaiset haalarit. Tästä ei tarvitse sen enempää stressata, mutta mahdollisia sponsoreita voi miettiä omien sukulaisten tai kesätyönantajien joukosta. Projektiin nimetään kolme vastaavaa, joka on todellakin palkitsevaa hommaa!