Bioner ry

Bioner Logo

Opinnot

Yleistä

Tampereen yliopiston uusi bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelma yhdistää kaksi vanhaa tutkinto-ohjelmaa: Tampereen teknillisen yliopiston biotekniikan tutkinto-ohjelman sekä entisen Tampereen Yliopiston bioteknologian tutkinto-ohjelman. Tässä uudessa tutkinto-ohjelmassa voit valmistua DI:ksi tai filosofian maisteriksi. DI-tutkinnolle tyypillistä on vahva teknillinen ja luonnontieteellinen osaaminen. Valinta DI- ja FM- tutkintojen välillä tehdään jo hakuvaiheessa. Bioteekkarikilta Bioner ry toimii bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelman tekniikan kandidaattien ja DI-tutkinto -opiskelijoiden ainejärjestönä.

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan kandidaatintutkinnon pääainevaihtoehdot:

  • Biolääketieteen tekniikka
  • Bio- ja ympäristötekniikka

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan diplomi-insinööritutkinnon pääainevaihtoehdot:

  • Terveysteknologia ja informatiikka (pohjana biolääketieteen tekniikka)
  • Lääketieteellisten mikro- ja nanolaitteiden (pohjana biolääketieteen tekniikka)
  • Biomateriaalit ja kudosteknologia (pohjana biolääketieteen tekniikka)
  • Teollinen biotekniikka ja synteettinen biologia (pohjana bio- ja ympäristötekniikka)

Voit valita sivuaineesi vapaasti Tampereen yliopiston suuresta sivuainevalikoimasta. Lisätietoa voit lukea opinto-oppaastamme.

Opintoneuvoja ja -suunnittelija

Opintosuunnittelija auttaa sinua esimerkiksi muualla suoritettujen opintojen hyväksyttämisessä, henkilökohtaisten opintosuunnitelmien hyväksyttämisessä, tai jos aloitat TAU:llä suoraan maisterivaiheessa. Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan opintosuunnittelijana toimii Minna Uusitalo. Hänet tavoittaa Tietotalon 2. kerroksesta huoneesta TD206 ja sähköpostilla osoitteesta bbt.opiskelu.tau(at)tuni.fi.

Opintoneuvoja auttaa sinua esimerkiksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPSin tai lukujärjestyksen laatimisessa ja vastaa opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan opintoneuvojana toimii Vappu Tainio. Opintoneuvojan tavoittaa Tietotalon 2. kerroksen huoneesta TD204 viikoittaisina päivystysaikoina ja sähköpostilla osoitteesta bbt.opiskelu.tau(at)tuni.fi. Päivystysajoista ilmoitetaan viikoittain sähköpostilla, ja ne löytyvät myös POP:sta.

Hallopedit

Hallinnon opiskelijaedustajat eli tutummin hallopedit toimivat meidän opiskelijoiden edustajina yliopistomme hallinnon toimielimissä. Hallopediksi voi hakeutua kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen, joka on kiinnostunut opiskelijavaikuttamisesta ja edunvalvonnasta.

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelman tekniikan puolen opiskelijoita edustavat seuraavat henkilöt:

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelman suunnitteluryhmä: Nina Kovanen ja Essi Pietilä, varalla Vili Sipilä ja Ronja Suokivi

Tiedekuntaneuvosto, Lääketiede ja terveysteknologia (MET): Julius Haapakoski, varalla Vappu Tainio

Opintojaksopalautejärjestelmän työryhmä: Kerttu Ojala

KEB opetuksen kehittämisryhmä: Heidi Tuomela

Älä epäröi ottaa yhteyttä Bionerin istuviin hallopedeihin tai opintovastaavaan missä tahansa opiskelijoiden edunvalvontaan liittyvässä asiassa! Esimerkiksi opetukseen liittyvää palautetta tai muita edunvalvontahuolia voi laittaa hallopedien yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla suoraan hallopedeille tai opintovastaavalle ([email protected]).